Kouluttajan tietotekninen tarkistuslista / kysymyslista


Tämä on muistilista teknisistä kysymyksistä, joita voit käyttää soveltuvilta osin tarkistuslistana koulutusta järjestäessäsi. Poimi listasta koulutukseesi soveltuvat osat ja kysy asiat koulutuksen tilaajalta. Älä säikäytä tilaajaa kilometrin pituisella, teknistä jargonia sisältävällä listalla.

Paikan päällä tapahtuva koulutus:

Minkälainen näyttölaite tilassa on: tykki, iso näyttö tai vastaava? Saako siihen kiinnittää/kiinnitettyä oman koneen? Liitin: tavallinen VGA eli DE15/HD15, ks. kuva Wikipediasta , HDMI, Displayport vai jokin muu. Mihin resoluutioon tykki kykenee? (Monesti tilanne on se, että kouluttajan uudesta koneessa on huomattavasti isompi näyttöresoluutio kuin koulutustilan muutaman vuoden ikäisessä tykissä.)(Elias: Olen törmännyt panikoivaan vahtimestariin kun aloin irrottaa näyttökaapelia talon läppäristä kiinnittääkseni oman koneen sen tilalle. Se oli ankarasti kiellettyä! :D)

Toimiiko esityskoneen äänentoisto. Toimiiko se myös linjaulostulosta (line out-liitin) vai onko tarkistettu vain koneen omista kaiuttimista?

Saako ja pystyykö oman koneen liittämään talon tietoverkkoon? (Usein täytyy saada vierailijatunnukset. Jos käytät muuta käyttöjärjestelmää kuin winhotusta, kysy mahtaako mahdollinen verkkoon kirjautuminen toimia myös käyttöjärjestelmässäsi.)

Jos haluaa / täytyy käyttää talon konetta, onko siihen vierailijatunnukset, joilla kirjautumalla pääsee myös julkiseen Internetiin? Mikä käyttöjärjestelmä koneessa on ja onko siinä tarvitsemasi ohjelmistot (listaa käyttämäsi ohjelmistot)?

Onhan tarvittaviin sosiaalisen median kanaviin pääsy olemassa, ettei sitä ole estetty, esim. YouTube, Facebook? Listaa käyttämäsi palvelut.

Onko osallistujilla käytössään koulutustilan omat koneet vai tuovatko omiaan? Pääsevätkö kirjautumaan tarvittuihin palveluihin omilla koneillaan? Jos käytössä on esim. Windows-ympäristö, kysy, pääsevätkö käyttäjät käsiksi omiin profiileihinsa koulutustilasta (levyjaot, kirjanmerkit, selainasetukset, työpöydän tiedostot ovat profiileissa). Erityisesti sosiaalista mediaa hyödynnettäessä täytyy usein asentaa selainlisäosia esim. sosiaalisten kirjanmerkkien käyttämiseen, joiden asentaminen ei onnistu jos käyttäjällä ei ole siihen oikeuksia.

Pystyykö käyttäjä asentamaan koulutuskoneisiin ohjelmistoja, selainlisäosia?
Onko koulutustilassa käytössä langaton verkko? Minkä standardin mukainen: IEEE802.11 a/b/g/n? Onko se avoin ja jos ei ole, mitkä ovat tunnukset ja mikä on käytettävä salausmenetelmä? (Kaikki verkkokortit ja niiden ajurit eivät osaa kaikkia salauksia.)

Montako sähköpistoketta tilassa on? Riittävätkö ne siihen, että omat koneet ja mahdolliset mobiililaitteet saa lataukseen? Onko jatkojohtoja saatavilla vai tuodaanko mukana?

Tilaan liittyviä kysymyksiä:
Tekninen tuki, henkilön nimi ja yhteystiedot. Onko samassa rakennuksessa ja millä vasteajalla pääsee liikkumaan tarvittaessa?
Onko mahdollisesti käytettäviin mikrofoneihin varaparistot / -akut?
Onko saatavissa varakonetta jos sattuu laiterikko?
Onko koulutustila suljettava tila? Kenellä on avain koulutustilaan? Pääseekö koulutustilaan suoraan, onko matkalla muita suljettuja ovia? Voiko koulutuksen päätyttyä tilasta poistua muitta mutkitta vai onko jossain jo hälytykset päällä?

Etäkoulutus:

Onko etäkoulutettaville annettu opastusta käytettävän sovelluksen peruskäyttöön? Onko käytettävää etäopetusratkaisua käytetty aiemmin organisaatiossa? Onnistuiko?

Tekniikkaa: Adobe Connect ja vastaavat Flash-teknologiaa käyttävät verkkokokousohjelmistot (OpenMeetings, DimDim) käyttävät RTMP-protokollaa, jonka tarvitsemia palomuuriavauksia ei välttämättä vieläkään ole tehty joka paikassa. Perustiedot RMTP-prokollasta tekniikkaa varten:
__http://en.wikipedia.org/wiki/Real_Time_Messaging_Protocol__

Hyvä testikysymys Connectin kohdalla (jos sitä ei ole koskaan ko. lafkassa käytetty) on “toimiiko YLE Areena teillä?” Se käyttää RTMP-protokollaa. Jos Areena ei toimi, on melko varmaa että myöskään Connect ja muut vastaavat eivät toimi.